Traducció d'una pàgina al vostre idioma

 

Parlez-vous français ? La barra de traducció integrada de Google Chrome fa que pugueu llegir més contingut del web, amb independència de l'idioma de la pàgina web.

Cerqueu la barra de traducció que apareix a la part superior de la pàgina sempre que us trobeu amb una pàgina escrita en un idioma que no sigui un dels vostres idiomes preferits per a les pàgines web. Per traduir la pàgina, feu clic aTradueix. Per ometre la barra de traducció sense que es tradueixi la pàgina, feu clic a No.

 

Activació o desactivació de la barra de traducció

Les instruccions següents s'apliquen a Google Chrome quan s'utilitza a Windows, a Mac, a Linux i a SO Chrome.

1.  Feu clic a la icona d'opcions icona d'opcions de la barra d'eines del navegador.

2.  Seleccioneu Configuració.

3.  Feu clic a Mostra la configuració avançada.

4.  A la secció "Idiomes", utilitzeu la casella de selecció "Permet traduir pàgines en una llengua diferent en la qual llegeixo" per ajustar aquesta funció.

 

Ajust de la configuració de la barra de traducció

  • Establiu que les pàgines que estiguin escrites en un idioma concret es tradueixin sempre automàticament. Feu clic a Opcions, que es troba al final de la barra de traducció, i seleccioneu Tradueix sempre de: [idioma] a: [idioma].
  • Controleu si la barra de traducció hauria d'aparèixer per a llocs i idiomes concrets. Feu clic a Opcions, que es troba al final de la barra de traducció, i seleccioneu una de les opcions següents:
    • Si no voleu que es mostri la barra per a l'idioma que visualitzeu, seleccioneu No tradueixis mai [idioma].
    • Seleccioneu No tradueixis mai aquest lloc si no voleu que es mostri la barra per a les pàgines que es trobin dins del lloc que visiteu.
  • Feu clic amb el botó dret del ratolí en qualsevol pàgina i seleccioneu Tradueix a: [idioma], fins i tot si desactiveu la barra de traducció per a un lloc o per a un idioma.
  • La barra de traducció s'activa quan visiteu una pàgina que no està escrita en un dels vostres idiomes preferits per a les pàgines web. Més informació sobre com ajustar les preferències d'idioma de les pàgines web a Windows, a Mac, a Linux i a SO Chrome.

 

Com funciona la traducció automàtica

El contingut d'una pàgina només s'envia a Google si opteu per traduir-lo; en cas contrari, mai no s'envia a Google per detectar l'idioma. Si decidiu traduir una pàgina, el text de la pàgina s'envia al servei de traducció de Google per començar el procés. Les galetes no s'envien juntament amb la sol·licitud i, si la pàgina on us trobeu està encriptada amb SSL, Google Chrome també envia la sol·licitud de traducció mitjançant SSL. Aquesta comunicació amb el servei de traducció de Google es tracta a la Política de privadesa de Google.

El servei de traducció de Google utilitza traducció automàtica. Tingueu present que la traducció automàtica no és tan acurada com la humana. Així doncs, és possible que la funció de traducció de Google Chrome us ajudi a comprendre el més important d'una pàgina i de paraules soltes. Tot i això, segurament no us servirà per a poesia o per a pàgines amb estructures gramaticals complexes o vocabulari tècnic.

 

https://www.youtube.com/watch?v=HqmUbNGkM9I&feature=player_embedded

 

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/HqmUbNGkM9I?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>